Geschiedenis - Manege de Gagel

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Geschiedenis

Manege de Gagel bestaat al 40 jaar en is aangesloten bij de FNRS (Federatie van Nederlandse Rijscholen), tevens een Keur bedrijf waar veiligheid dus gegarandeerd wordt en was vroeger ook een erkend stage opleidings bedrijf.

Onze gediplomeerde instructrices hebben allen jaren lange ervaring en de meeste komen voort uit onze eigen leerlingen.

Wij beschikken over een zeer goed en betrouwbaar paarden- en pony bestand, geprezen door de FNRS.

Het blijkt dat vele die hier vroeger begonnen zijn het erg naar hun zin hebben. Kinderen van hun zijn hier ook weer op les. Er zijn veel ruiters/amazones, die inmiddels zelf op hoog niveau presteren, waar wij dan ook zeer trots op zijn.

Wij organiseren DIVERSE ACTIVITEITEN (zie "activiteiten").

De sfeer op ons bedrijf is gedisciplineerd, netjes en buitengewoon vriendelijk onderling.

Ons bedrijf is gelegen nabij de Maarssenveense Plassen, waar mooie buiten ritten gereden kunnen worden.

Manege de GAGEL: De naam is afgeleid van een beschermde plant ("Gagel" = Myrica Gale), die vroeger op de Gageldijk groeide. Nu komt de een meter hoge struik nog in anderen delen van Nederland voor.

 JOKE BETTINGER - OPRICHTSTER EN EIGENARESSE VAN DE MANEGE


Al heel jong stapelgek op paarden! De hekken waren niet hoog genoeg of ik klom er wel over heen om er toch bij te komen. Als mijn moeder mij weer kwijt was, dan was ik natuurlijk aan de overkant van de woning waar enkele paarden/pony’s van een handelaar stonden. Ik ben lessen gaan nemen op Manege de Viersprong in De Bilt, waar ik later ook zelf les heb gegeven (was toen 18 jaar). Verder heb ik stage gelopen bij Yvonne Mattei in Maartensdijk.  Daar deed ik veel kennis op over het dressuur rijden. O. a. stonden daar Kees Vellinga en Els Mouw (internationaal juryleden). Ook kwam daar Kolonel von Haslinsky, die inmiddels is overleden, een zeer vakbekwame man.  

Kocht mijn eerste eigen paard ALEGRO. Daarna kwamen er nog diverse andere. Een van mijn paarden was MISS AVANTI, waar ik M-Dressuur mee reed. Op de KWPN-keuring werd zij derde en ster. Zij werd 30 jaar oud! Met haar behaalde ik ook mijn allround-basis-instructeur-diploma. Rond 35 jaar geleden ben ik met deze manege begonnen. Nu is het een fijn bedrijf, waar +/- 200 kinderen en volwassenen rijden per week. Zij rijden op veelal eigen fokproducten. Mooi en betrouwbaar. Bekijk ze maar eens op de pagina “Fokproducten”. Ook heb ik enkele jaren in het afdelingsbestuur van het NRPS gezeten. Vandaar ook mijn belangstelling voor de fokkerij. Inmiddels heb ik het voorrecht samen te mogen werken met Dina Simbeni. Zij zet zich enorm voor het bedrijf in en ik hoop nog vele jaren met haar aan dit bedrijf te mogen blijven bouwen.

Joke met de hengst Ricardo - hij is 32 jaar oud gewordenDINA SIMBENI - MEDE EIGENARESSE


Ik ben geboren in Oostenrijk en heb als Boekhoudster/Secretaresse in een dakdekkers bedrijf gewerkt. Gelukkig heb ik in 2005 Joke leren kennen. Zij vroeg mij samen met haar het bedrijf te gaan doen. Daardoor is een van mijn grootste wensen in vervulling gegaan: Het werken en de omgang met dieren.

Het is geweldig dat ik hier zo te midden van paarden, katten, hondje en kippen leven kan! Het is een grote vreugde voor mij, dat ik samen met Joke de Manege runnen mag. Niet alleen het stal werk en het onderhouden van het terrein maar ook de administratieve werkzaamheden zijn mijn deel.

Heel veel heb ik hier geleerd over de omgang met paarden, de ziekten, fokkerij enz. Daarin wil ik mij nog verder bekwamen. Verder is het mijn streven om het hier de mensen naar hun zin te maken.

 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu Mijn titel pagina-inhoud