Ons Team - Manege de Gagel

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Ons Team

MURIEL V/D MAAGDENBERG

Ik zal mij eerst even voorstellen: Mijn naam is Muriel. Ik ben altijd al weggeweest van alles wat met paarden en pony's te maken heeft. Als 7jarige ging mijn grote wens in vervulling - ik mocht gaan pony rijden! Mijn ouders brachten mij naar Manege de Gagel voor mijn eerste pony rijles. Deze eerste les is vervolgens het begin geweest van een hele hoop pony en paarden plezier op en buiten Manege de Gagel.

Na een aantaal jaren op de manege pony's te hebben gereden, begon het te kriebelen om een eigen paard te hebben. Helaas zat dat er toen nog niet in voor mij. Ik ben toen door Joke gevraagd om haar paard, Juweel, te gaan rijden. Dat was wel even wat anders dan de manege pony's, Juweel was namelijk 1,72 hoog! Ik heb met Juweel een aantal hele leerzame jaren gehad en zelfs landelijke dressuur wedstrijden gereden. Uiteindelijk heb ik met Juweel, samen met Aimee, een cursus gevolgd tot "kandidaat-instructeur", waarvoor we beiden zijn geslaagd!

Toen liep ik via via tegen mijn eerste eigen paard, Chanel, aan. Met haar heb ik een aantal zeer fijne jaren gehad. Ik heb met haar ook landelijke dressuur wedstrijden gereden. Toen kreeg ik de mogelijkheid om Pierrot (zie foto 1) te kopen. Een hele mooie, lieve, grote zwarte ruin waarmee ik ook landelijk dressuur wedstrijden heb gereden. Helaas heb ik hem december 2009 moeten laten inslapen omdat hij ongeneeslijk ziek was. Ik heb toen een paar maanden niet gereden. Maar uiteindelijk begon het toch weer te kriebelen en ben ik half 2010 tegen mijn nieuwe aanwinst, Casper (zie foto 2), aangelopen. Een 3jarige bruine ruin die alles nog moest leren, wat een zeer leuke uitdaging is.

Ik ben wekelijks op de manege te vinden. Ok geef al jaren les op Manege de Gagel, onder anderen de vrijdagavond volwassene ook wel "stofdoekenles"genoemd en zaterdag de half gevorderde les. Ik vind het erg leuk om mensen iets bij te brengen over paardrijden en paarden in het algemeen, ik ben tenslotte een grote paarden freak. Al zeg ik het zelf, maar ik behoor bijna tot het "meubilair" van Manege de Gagel. Ik kom er namelijk ca 30 jaar als ruiter en instructeur. De meeste pony's een paarden ken ik dan ook door en door. De sfeer op de manege en in de lessen is altijd erg gezellig en gemoedelijk. Naast de paarden en het lesgeven werk ik vier dagen als project manager.

Ik hoop dat iedereen met plezier en lol de lessen blijft volgen. Mocht je nog vragen hebben, dan kan je mij op vrijdag avond en zaterdag en maandag avond vinden op Manege de Gagel. Groetjes Muriel.

AIMÉE VAN ELBURG VAN ESSEN

Hallo, ik zal me even voorstellen:

Mijn naam is Aimée (van Elburg-) van Essen. En ik ben één van de instructrices van Manege de Gagel. Sinds mijn 8ste jaar rij ik paard, dat is nu 30 jaar. Toen ik 10 jaar was ben ik bij Manege de Gagel terecht gekomen. Naast het rijden in de lessen, heb ik diverse pony’s zadel mak gemaakt, en geef ik nu al weer 21 jaar les op Manege de Gagel.

Een aantal jaar gleden heb ik de ORUN cursus 1ste fase met succes gevolgd. En ben nu gediplomeerd instructrice. Door tijd gebrek geef ik nu alleen nog op vrijdag avond en zaterdag ochtend les en doe dat met heel veel plezier.

Ik had 10 jaar mijn eigen paard (Lady Jane zie foto), en heb daarvoor 4 jaar lang het paard van iemand anders gereden waar ik ook actief mee was in de dressuur sport. Samen met Muriël zijn wij, naats Joke zelf natuurlijk, het langste actief op de manege. Ik ben opgegroeid op de manege en bracht er ieder vrij uurtje door. Ik hoop nog lang deel uit te maken van het gezellige team.  

Groetjes Aimée                                  

JEANINE VAN DER WEIDE

Even voorstellen: Ik ben JEANINE, ik ben getrouwd, heb twee kinderen (zoon en dochter) en heb een hond en een paard. Ik loop nu zo’n 19 jaar rond op Manege de Gagel. De paarden gekte is eigenlijk toegeslagen door mijn dochter Kimberley. Ze wilde, zoals bijna alle jonge meisjes, graag op paardrijden
en zo kwamen we hier terecht. Door haar heb ik ook mijn oude hobby weer opgepakt en ben begonnen in de volwassenen les op vrijdagavond. Na een jaar hadden we onze eerste eigen pony, Queenie, waar we negen jaar van hebben mogen genieten. Ze was de allergrootste schat die je je maar kunt voorstellen, maar helaas werd ze ziek en is ze in december 2006 overleden. Nu hebben we een nieuwe ster, Moonlight (zie foto's - foto 2 op de Maarssense Paardendag rubriek "Bestgaand") genaamd. Heel wat anders dan Queenie, ze kan behoorlijk humeurig zijn, maar het is een felle tante en ze kan super bewegen.

Lesgeven - van beginners tot gevorderden - doe ik nu (2013) zo’n 16 jaar en het is geweldig om te zien hoe de kinderen in de beginners groep kennis leren maken met de paardensport en vaak super fanatiek worden. Er zijn er bij die als zes- of zeven jarige begonnen zijn en nog steeds vol enthousiasme rijden en niet bij de paarden weg te slaan zijn. Het is leuk om ze helemaal te kunnen volgen, dan heb je toch eer van je werk. Daar doe je het toch allemaal voor? Je grote passie overbrengen op anderen? Ik hoop dat ik iedereen enthousiast heb gemaakt en misschien tot ziens in een van de manege lessen.

Groetjes Jeanine van der Weide

CARIN THOMASSEN-SIES

Mijn naam is Carin Thomassen-Sies. Als kind zijnde helemaal paardengek mocht ik na jaren lang zeuren op mijn 12deeindelijk op ponyrijden. Dat was in 1983 bij, hoe kan het ook anders, manege de gagel. Daar heb ik 8 jaar lang met erg  veel plezier gereden en rondgehangen. Echter 19 jaar later begonnen mijn eigen dochters, Cheyenne en Callista, te zeuren dat zij “ook” op paardrijles wilden. Dat mocht uiteindelijk van mij maar dan wel natuurlijk op Manege de Gagel.

Omdat het bij mij toch ook wel weer begon te kriebelen nam ik een paar proeflessen (onzeker dat ik was of ik het nog wel kon..) tja…en dat is sinds dien verschrikkelijk uit de hand gelopen. Inmiddels ben ik deel gaan uitmaken van het team door Joke en Dina wekelijks bij te staan met stalwerk. Ik vind het heerlijk s’morgens in alle rust de paarden te voeren en hun stallen weer van schoon stro te voorzien.

Sinds juni (2013) ben ik de trotse eigenaar geworden van Chanel, een 3 jarige hittepetit die nog heel veel moet leren, waardoor ik nu dus dagelijks op de manege te vinden ben. Sinds een paar maanden ben ik aan een nieuwe uitdaging begonnen op de manege; Het lesgeven aan halfgevorderden. Het is erg gaaf te zien hoe beginnende ruiters “door mijn toedoen” groeien in hun rijkunsten en zelfvertrouwen. Wat mij zo enorm aanspreekt van manege de Gagel is het kleinschalige, de gemoedelijke sfeer en de verantwoorde manier waarop les gegeven wordt. En ze hebben hier erg lieve, mooie en betrouwbare pony’s. Ik hoop nog lang en met veel plezier deel uit te mogen maken van dit team.

Groeten en tot ziens, Carin

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu Mijn titel pagina-inhoud