Over ons - Manege de Gagel

Ga naar de inhoud

Over ons

Onze story
Joke Bettinger
Oprichtster en eigenaresse van de manege

Al heel jong stapelgek op paarden! De hekken waren niet hoog genoeg of ik klom er wel over heen om toch bij te komen. Als mijn moeder mij weer kwijt was, dan was ik natuurlijk aan de overkant van de woning waar enkele paarden/pony's van een handelaar stonden. Ik ben lessen gaan nemen op Manege De Viersprong in De Bilt, waar ik later ook zelf les heb gegeven (was toen 18 jaar). Verder heb ik stage gelopen bij Yvonne Mattei in Maartensdijk. Daar deed ik veel kennis op over het dressuur rijden. O. a. stonden daar Kees Vellinga en Els Mouw (internationaal juryleden). Ook kwam daar Kolonel von Haslinsky, die inmiddels is overleden, een zeer vakbekwame man.

Kocht mijn eerste eigen paard ALEGRO. Daarna kwamen er nog diverse andere. Een van mijn paarden was MISS AVANTI, waar ik M-dressuur mee reed. Op de KWPN keuring werd zij derde en STER. Zij werd 30 jaar oud! Met haar behaalde ik ook mijn allround-basis-instructeur-diploma. Rond 40 jaar geleden (1980) ben ik met deze manege begonnen. Nu is het een fijn bedrijf, waar +/- 200 kinderen en volwassenen per week rijden. Zij rijden op veelal EIGEN FOKPRODUCTEN. Mooi en betrouwbaar. Bekijk ze maar eens op de pagina "Fokproducten".

Ook heb ik enkele jaren in het afdelingsbestuur van het NRPS gezeten. Vandaar ook mijn belangstelling voor de fokkerij. Sinds 2005 heb ik het voorrecht samen te mogen werken met Dina Simbeni. Zij zet zich enorm voor het bedrijf in en ik hoop nog vele jaren met haar aan dit bedrijf te mogen blijven bouwen.
Dina Simbeni
Mede-eigenaresse

Ik ben geboren in Oostenrijk en heb als boekhoudster en secretaresse in een dakdekkersbedrijf gewerkt. 2005 heb ik Joke leren kennen. Zij vroeg mij samen met haar het bedrijf te gaan doen. Daardoor is een van mijn grootste wensen in vervulling gegaan: het werken en de omgang met dieren. Het is geweldig dat ik hier zo te midden van paarden, katten, hondje en kippen leven kan! Het is een grote vreugde voor mij, dat ik samen met Joke de Manege runnen mag. Niet alleen het stallenwerk en het onderhouden van het terrein maar ook de administratieve werkzaamheden zijn mijn deel.

Heel veel heb ik hier geleerd over de omgang met paarden, de ziekten, fokkerij enz. Daarin wil ik mij nog verder bekwamen. Verder is het mijn streven om het hier de mensen naar hun zin te maken en voor het welzijn van de dieren te zorgen.
Instructrices
Enkele van onze instructrices rijden op hoog niveau, ZZ zwaar, Z en M niveau. Alle instructrices hebben hier leren rijden, sommigen hebben op ons bedrijf stage gelopen en de opleiding gevolgd en geven al tientallen jaren les op onze manege.
Muriel van den Maagdenberg
Aimee van Elburg-Essen
Jeanine van der Weide
Ilona Deurloo
Naomi Swaab
Marit van Maurik
Femke Goedendorp
Aimee van Elburg-Essen
Melissa Voorwinden
Komt u eens een kijkje nemen tijdens de openingstijden. U bent van harte welkom.

Schrijf je in voor onze NIEUWSBRIEF!
Volg ons op
Terug naar de inhoud