Over ons - Manege de Gagel

Ga naar de inhoud

Over ons

Wij zijn lid van de FNRS

Wij zijn aangesloten bij branchevereniging FNRS omdat wij hiermee gesteund worden met advies, collectieve voordelen en concrete producten bij onze professionele bedrijfsvoering. De FNRS zorgt er in Nederland voor dat belangen van hippische ondernemers, met een bedrijf zoals die van ons, behartigt worden.
Met ons FNRS-lidmaatschap voldoen wij aan de minimale eisen voor kwaliteit, veiligheid en welzijn van mens en paard op ons bedrijf. Hierdoor kun jij erop vertrouwen dat wij onze zaken goed voor elkaar hebben.
Kwaliteit
De kwaliteit op ons bedrijf wordt gewaarborgd door een regelmatige kwaliteitskeuring. Hierbij wordt gecontroleerd of wij de juiste papieren bezitten om wet- en regelgeving na te leven. Tijdens de kwaliteitskeuring wordt er gekeken of het op ons bedrijf schoon, netjes en comfortabel is voor iedereen. Daarnaast zijn onze instructeurs allemaal in het bezit van een diploma om les te mogen geven.
Veiligheid
Veiligheid voor mens en dier vinden wij het allerbelangrijkste. Als lid van de FNRS kunnen wij aantonen te voldoen aan strenge veiligheidseisen.                               
FNRS werkt daarvoor samen met de Stichting Veilige Paardensport. Op deze manier kan jij op een veilige manier bij ons (leren) paardrijden.                                                                   
Het bewijs voor het voldoen aan deze veiligheidseisen herken je aan het blauwe FNRS-bord en het oranje-witte bord van de Stichting Veilige Paardensport.


Welzijn
Gezonde en gelukkige paarden zijn de basis voor ons bedrijf. Het werken met dieren brengt verantwoordelijkheden met zich mee, zeker nu paardenwelzijn in de paardenwereld steeds meer aandacht krijgt. Tijdens de kwaliteitskeuring wordt daarom extra op welzijn gelet. Hierbij wordt gekeken naar voermanagement, de gezondheidstoestand van onze paarden, het stalklimaat, de mogelijkheden tot contact met andere paarden, weidebeheer en vrije beweging.
Samenwerking FNRS-KNHS
Doordat de FNRS samenwerkt met de sportbond, de Koninklijke Hippische Sportfederatie (KNHS), worden onze leden ook lid van de KNHS. Door deze samenwerking ben je aanvullend verzekerd via een collectieve ongevallenverzekering. Ook kan je deelnemen aan F-proeven en de bronzen en zilveren ruiteropleidingen van de KNHS. Daarnaast ontvang je twee keer per jaar het magazine Paard&Sport en krijg je interessante ledenkorting op ruitersportartikelen en evenementen. Onze jongste leden t/m 12 jaar ontvangen twee keer per jaar het magazine Bixie&Friends op de deurmat.
Goed geregeld door lidmaatschap FNRS
Doordat wij lid zijn van de FNRS kunt u er van op aan dat bovenstaande punten bij ons goed geregeld zijn. Zo zorgen wij er samen met ruim 400 hippische ondernemers voor dat de kwaliteit van hippische bedrijven in de sector hoog is.
Onze story
Joke Bettinger
Oprichtster en eigenaresse van de manege

Al heel jong stapelgek op paarden! De hekken waren niet hoog genoeg of ik klom er wel over heen om toch bij te komen. Als mijn moeder mij weer kwijt was, dan was ik natuurlijk aan de overkant van de woning waar enkele paarden/pony's van een handelaar stonden. Ik ben lessen gaan nemen op Manege De Viersprong in De Bilt, waar ik later ook zelf les heb gegeven (was toen 18 jaar). Verder heb ik stage gelopen bij Yvonne Mattei in Maartensdijk. Daar deed ik veel kennis op over het dressuur rijden. O. a. stonden daar Kees Vellinga en Els Mouw (internationaal juryleden). Ook kwam daar Kolonel von Haslinsky, die inmiddels is overleden, een zeer vakbekwame man.

Kocht mijn eerste eigen paard ALEGRO. Daarna kwamen er nog diverse andere. Een van mijn paarden was MISS AVANTI, waar ik M-dressuur mee reed. Op de KWPN keuring werd zij derde en STER. Zij werd 30 jaar oud! Met haar behaalde ik ook mijn allround-basis-instructeur-diploma. Rond 40 jaar geleden (1980) ben ik met deze manege begonnen. Nu is het een fijn bedrijf, waar +/- 200 kinderen en volwassenen per week rijden. Zij rijden op veelal EIGEN FOKPRODUCTEN. Mooi en betrouwbaar. Bekijk ze maar eens op de pagina "Fokproducten".

Ook heb ik enkele jaren in het afdelingsbestuur van het NRPS gezeten. Vandaar ook mijn belangstelling voor de fokkerij. Sinds 2005 heb ik het voorrecht samen te mogen werken met Dina Simbeni. Zij zet zich enorm voor het bedrijf in en ik hoop nog vele jaren met haar aan dit bedrijf te mogen blijven bouwen.
Dina Simbeni
Mede-eigenaresse

Ik ben geboren in Oostenrijk en heb als boekhoudster en secretaresse in een dakdekkersbedrijf gewerkt. 2005 heb ik Joke leren kennen. Zij vroeg mij samen met haar het bedrijf te gaan doen. Daardoor is een van mijn grootste wensen in vervulling gegaan: het werken en de omgang met dieren. Het is geweldig dat ik hier zo te midden van paarden, katten, hondje en kippen leven kan! Het is een grote vreugde voor mij, dat ik samen met Joke de Manege runnen mag. Niet alleen het stallenwerk en het onderhouden van het terrein maar ook de administratieve werkzaamheden zijn mijn deel.

Heel veel heb ik hier geleerd over de omgang met paarden, de ziekten, fokkerij enz. Daarin wil ik mij nog verder bekwamen. Verder is het mijn streven om het hier de mensen naar hun zin te maken en voor het welzijn van de dieren te zorgen.
Instructrices
Enkele van onze instructrices rijden op hoog niveau, ZZ zwaar, Z en M niveau. Alle instructrices hebben hier leren rijden, sommigen hebben op ons bedrijf stage gelopen en de opleiding gevolgd en geven al tientallen jaren les op onze manege.
Muriel van den Maagdenberg
Aimee van Elburg-Essen
Naomi Swaab
Jeanine van der Weide
Ilona Deurloo
Marit van Maurik
Melissa Voorwinden
Femke Goedendorp
Aimee van Elburg-Essen
Komt u eens een kijkje nemen tijdens de openingstijden. U bent van harte welkom.

Schrijf je in voor onze NIEUWSBRIEF!
Volg ons op
Terug naar de inhoud